Fixieblog... de blog over fixedgearbikes

Stuurlint

Stuurlint is een belangrijke afwerking van je racefiets of fixie. Een stuurlintje geeft grip en comfort. Daarbij zorgt een mooie stuurlintje voor de juiste afwerking en absorbeert het handzweet waardoor grip houdt ook tijdens een flinke inspanning.

Stuurlintjes uit vroegere tijden
Vroeger werden de stuurlintjes gewikkeld met katoenenlint. Ook werd er weleens leer gebruik om rondom het stuur te wikkelen. In de jaren 80 deed het kurk zijn intreden en sinds dient een katoenen stuurlint enkel nog als onderlint.

Lerenstuur lintjes
Een lerenstuurlint geeft een mooie klassieke look aan je fixie. Voor een racefiets is een leren stuurlint niet echt praktisch omdat het, het zweet niet goed absorbeert.

Kurken stuurlintjes
Een kurken stuurlint is tegenwoordig het meest gebruikte materiaal voor een stuurlint. Aan de binnenkant zit een plakstrip waardoor het relatief eenvoudig op het stuur gemonteerd kan worden. De kurken stuurlintjes zijn er praktisch in alle kleuren zowel effen als gemende te verkrijgen.

Microfix / polymeer stuurlintjes
Een modern stuurlint is gemaakt van Mirofif of polymeer. Deze stuurlintjes zijn vaak in verschillende diktes te verkrijgen van 1mm tot 3mm dikte afhankelijk van het gebruik wordt vaak een dikte gekozen. Uiteraard zijn ook deze stuurlintjes in alle kleuren verkrijgbaar.


Comments are closed.